مشاوره های حقوقی در زمینه ساختمان

مشاوره های حقوقی در امور ساختمانی

مشاوره های حقوقی در زمینه ساختمان

مشاوره های حقوقی در امور ساختمانی

بایگانی

مدت زمان در قرارداد ساختمانی

پنجشنبه, ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۷، ۰۵:۴۳ ق.ظ

یکی از آیتم های مهمی که در تنظیم قراردادهای ساختمانی لازم است به دقت تعیین تکلیف شود بحث مدت زمان اجرای موضوع قرارداد ساختمانی است . در تعین مدت زمان اجرای موضوع یک قرارداد ساختمانی پارامترهای مهمی  اثر گذار است مانند : حجم عملیاتی موضوع قرارداد - توان و صلاحیت و تجربه شخص اجرا کننده موضوع قرارداد ساختمانی- مصالح و ابزار مورد نیاز - ارتباط موضوع اجرای ساختمانی با دیگر اجزاء ساختمان . ... ، را میتوان نام برد . لازم به ذکر است بهتر است در قراردادهای ساختمانی زمان پیش بینی شده با یک تلورانس  5% محاسبه و عنوان شود .

به عنوان مثال برای تعین تکلیف زمان لازم برای اجرای قرارداد ساختمانی با موضوع احداث سازه بتنی ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره نمود 

1- آماده بودن دستورکارها و نقشه ها : هرچقدر دستورکارها و نقشه ها و جزئیات کار آماده تر باشد در زمان اجرای قرارداد ساختمانی منعقد شده علاوه بر صرف زمان کمتر و کاهش پرت زمانی میتوان به زمان پیش بینی شده نزدیکتر شد .

2- توان اجرائی و مدیریتی کارفرما و یا مهندسین ناظر : در طول اجرای موضوع قرارداد ساختمانی هرچقدر کارفرما و یا نمایندگان ایشان از تجربه کاری و تخصص بیشتری برخوردار باشند میتوان امیدوار بود پرت زمانی کاهش یافته و موضوع قرارداد در زمان کمتری به نتیجه مطلوب برسد و حتی در مدیریت مجموعه عوامل پیمانکار نیز راهنما و اثرگذار باشند .

3- توان و امکانات پیمانکار و یا شخص اجرا کننده موضوع قرارداد : در انتخاب پیمانکار باید دقت شده و جمیع جهات مد نظر باشد چرا که هرچقدر شخص اجرا کننده موضوع قرارداد از توان مدیریتی و امکاناتی و پرسنلی قوی تری و حتی از اخلاق بهتری برخوردار باشد میتوان امیدوار بود موضوع قرارداد ساختمانی در مدت زمان کمتری و بصورت واقع بینانه تر به نتیجه برسد 

3- مصالح مورد نیاز : از عوامل موثر در اجرای موضوع قراردا میزان دسترس بودن مصالح مورد نیاز اجرای قرارداد است چرا که اگر به دلائل مختلف در تامین مصالح اختلال ایجاد شود میتواند نقش مخرب و تاثیرات منفی خود را در اتمام موضوع قرارداد ساختمانی بگذارد .

4- شرایط  محیطی : از عواملی که میتواند در مدت زمان موضوع یک قرارداد ساختمانی اثر گذار باشد محیط و مکانی است که موضوع قرارداد در آن باید اجرا شود که به عنوان مثال میتوان به خلوت بودن و یا شلوغ بودن - راههای دسترسی مصالح و ابزار و .... اشاره کرد.

5- شرایط جوی : شرایط آب و هوایی در اجرای موضوع یک قرارداد ساختمانی تاثیر گذار است . علاوه بر مطرح شدن بحث های فنی و مهندسی ،اثرات آب و هوایی در عملیات موضوع قرارداد ساختمان در تعداد ساعات و روز های کاری و قابل فعالیت برای اکیپ های کارگری و مهندسی نیز اثر گذار است .

6- عوامل فنی مهندسی : از موارد تاثیر گذار در تعین مدت زمان اتمام قرارداد ساختمانی مطرح شدن بحث های فنی و مهندسی مرتبط با موضوع پیمان است مثلا در قرارداد احداث سازه بتنی باید به مدت زمان گیرایش بتن  جهت اجرای مراحل بعدی توجه شود .

7- ارتباط موضوع قرارداد ساختمان با دیگر بخشهای احداث ساختمان : در اجرای موضوع ساختمان و تعین مدت زمان قرارداد باید ارتباط و تاخر و تقدم آن با دیگر بخشهای در حال احداث ساختمان در نظر گرفته شود چرا که به طور مثال تاخیر در یکی از ان بخشها میتواند اثرات منفی در پیش بینی مدت زمان برای اتمام در موعد مقرر گذاشته شود . 

- همدلی و همکاری بین کارفرما و پیمانکار : شاید بتوان یکی از کلیدی ترین عناصر تاثیرگذار در اجرای هر موضوع قراردادی را همدلی - مساعدت و همکاری لازم بین کارفرما و پیمانکار دانست .

قابل ذکر است در قراردادهایی که دچار اختلاف شده و در محکاکم قضایی و دادگستری پیگیری میشود از ختلافات مطرح شده میتوان به بحث مدت زمان قرارداد اشاره کرد........

مجمعه مشاورین گروه مهندسی قائم اماده ارائه مشاوره تلفنی و حضوری به عزیزان فعال در بخش ساختمان است

  • فاطمه یزدانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی